A A A A Kontrast:
A++ A+ A Czcionka:
Godło RP
Wyszukiwarka
Licznik odwiedzin
Dzisiaj: 1190
W tym miesiącu: 44960
Wszystkich: 3804474

Jak ugotować wirtualne jajko?

Prowadzący: dr hab. inż. Piotr Lacki placki@bud.pcz.pl, dr inż. Anna Derlatka aderlatka@bud.pcz.pl
Czas trwania: 2 godziny

 

Kontakt w sprawie umówienia się na zajęcia: 

dr inż. Anna Derlatka

Koordynator Wydziałowy

ds. Kontaktów z Otoczeniem Edukacyjnym Politechniki Częstochowskiej
telefon: +48 34 3250 913
telefon: +48 692 057 450
e-mail: aderlatka@bud.pcz.pl

dr inż. Jacek Halbiniak

Prodziekan ds. Nauczania

telefon: +48 34 3250 922
email: halbiniak@bud.pcz.pl

dr inż. Aleksandra Repelewicz

Prodziekan ds. Studiów Niestacjonarnych

telefon: +48 726 230 038
telefon: +48 34 3250 944
emailarepelewicz@bud.pcz.pl

lub bezpośrednio z osobą prowadzącą zajęcia. 

 

Opis kursu:

     Podczas zajęć uczniom zostaną przedstawione podstawowe zasady modelowania wymiany ciepła na przykładzie gotowania jajka. Podobna zasada obowiązuje przy określaniu wymiany ciepła w budynku.
      W programie ADINA System zostanie zaprezentowane, jak zamodelować proces gotowania jajka wraz z rozkładem temperatur w tym jajku oraz w przykładowej ścianie budynku. Uczniowie będą mieli możliwość samodzielnego wykonywania modeli.


Relacja z warsztatów 15.03.2019 r.:

Biuro Dziekana:
ul. Akademicka 3
42-218 Częstochowa
Poland
+48 34 325 09 40
dziekanat@bud.pcz.pl

STUDIA STACJONARNE

ul. Akademicka 3
42-218 Częstochowa
Poland
+48 34 325 09 31
dziekanat@bud.pcz.pl

STUDIA NIESTACJONARNE

ul. Akademicka 3
42-218 Częstochowa
Poland
+48 34 325 09 30
dziekanat@bud.pcz.pl

WYDZIAŁ BUDOWNICTWA, dziekanat@bud.pcz.pl